Close

Samenwerking Don Bosco en Speeltuin Zwanenburg

De Speeltuin en Don Bosco onderzoeken de mogelijkheid om samen een nieuw clubgebouw te realiseren.

De twee grootste jeugdbewegingen uit onze dorpen zijn inmiddels al enige tijd op zoek naar een nieuw clubgebouw. Het huidige clubgebouw van de speeltuinvereniging is nodig toe aan vervanging. Met het oog op de toekomst wil de vereniging graag haar bestaande clubgebouw duurzaam herbouwen.

 

Voor jeugdbeweging Don Bosco uit Halfweg is de nood ook hoog. De huurovereenkomst op de huidige locatie houdt op te bestaan en de beweging is daarom al jaren op zoek naar een nieuw clubgebouw om haar activiteiten te kunnen voortzetten.

 

Het afgelopen jaar raakten de besturen van beide bewegingen met elkaar in gesprek over het gezamenlijk bouwen van één nieuw clubgebouw op het terrein van de speeltuin. De Speeltuin en Don Bosco zijn de afgelopen jaren steeds meer naar elkaar toegegroeid. Het ledenbestand kent inmiddels veel gelijkenissen en beide bewegingen organiseren (soms zelfs samen) grote evenementen voor alle kinderen en ouders uit onze dorpen. Met die gedachte in het achterhoofd hebben beide bewegingen afgelopen week een nieuwe bovenliggende stichting opgericht, genaamd: Stichting jeugd Zwanenburg Halfweg. Binnen deze stichting zullen de bestaande ideeën gestructureerd en in samenwerking met de gemeente verder worden uitgewerkt. De stichting, bestaande uit vrijwilligers van beide bewegingen, is verantwoordelijk voor de realisatie van de plannen. De Speeltuin en Don Bosco blijven verder ieder hun eigen ding doen. De beoogde samenwerking draagt niet alleen bij aan de financiële haalbaarheid van een nieuw bouwproject, maar het gezamenlijk benutten van dezelfde faciliteiten is volgens beide besturen ook duurzamer en maakt een gezonde toekomst van beide bewegingen mogelijk. 

 

Wij kijken hoopvol naar de toekomst en zijn vastbesloten om onze visie werkelijkheid te maken.